Kolikoita lähimenneisyydestä

IMG_20150106_185401_1

Nykyään puhutaan paljon hiilijalanjäljestä mm. kuluttamisen ja energiatalouden yhteydessä. Mutta jätämme myös muita jalanjälkiä elämämme aikana…

Tätä pohtiessani olen tullut siihen tulokseen, että kehitysmaatieteen luennoitsija oli oikeassa kertoessaan meille: kaikella sillä mitä teet on vaikutuksensa, teitpä jotain tai et. Siis jos esimerkiksi talosi ymnpärillä on puutarha ja hoidat sitä millimetrin tarkkuudella niin, että se on kaupunginosan kaunein ja parhaiten hoidettu. Siinä on työsi tulos – kukoistava puutarha, jota kaikki ihailevat. Mutta jos päätätkin, että et tee mitään puutarhatöitä, mitä silloin tapahtuu? Puutarhastasi tulee tiheä kasvien viidakko. Ja kaikki näkevät tekemättömien töiden vaikutuksen.

12615

Jätämme jälkemme joka tapauksessa, teimmepä jotain tai ei. Menneen kolikkolöydät kiehtovat meitä, ja täytyykin tunnustaa, että keskiaikaisten kaupunkien parhaat kaivauspaikat ovat juuri ne kaatopaikat, jonne kaikki jota ei haluttu pitää päätyi.

Minne sinun tavarasi ovat matkalla, kun et enää niitä halua? Vai keräätkö roskasi aina talteen? Vai muistatko aina etsiä kadonneita tai alaspudonneita esineitä?

Tästäpä mielenkiintoinen aihe arkeologian opiskelijoille. Lue seuraava artikkeli ja mieti, missäpäin lojvat sinun tavarasi ja mitä niistä voidaan päätellä.

5_markkaa_1955_voor_300

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s