Rahan merkitys

Rahalla on suuri merkitys nykyajan yhteiskunnassa. Raha merkitsee tietenkin eri asioita riippuen ihmisestä, mutta nykyään raha on todella olennainen osa jokapäiväistä elämää. Se on läsnä monella tapaa. Raha elää mietteissä, ja se on mukana myös käytännön asioissa.

Monelle raha on osa omaa statusta. Rahalla saa ostettua tavaroita ja kerättyä omaisuutta ympärilleen, ja joillekin on tärkeä näyttää että rahaa löytyy. Rahalla voi kertoa olevansa jotakin. Muille rahalla ostettavat elämykset ovat tärkeämpiä kuin hienot tavarat ja yleelliset elämäntavat. Sekin vain on tosiasia, että rahalla voi myös ostaa itsellensä mielenkiintoisia ja jännittäviä kokemuksia- lähes kaikkeen tarvitsee rahaa. Esimerkiksi matkustelu vaatii rahaa. Myös laskuvarjohypyt ja monet muut elämykset tai harrastukset vaativat paljon rahaa. Kun on rahaa, on myös paljon mahdollisuuksia tehdä asioita, joita ei välttämättä voi ilman rahaa tehdä.

Esimerkiksi hieman suuremmat ostokset, kuten oman auton tai asunnon hankkiminen vaativat tietysti enemmän rahaa, mutta myös taloudellista suunnittelua, ja harkintaa. Tällaisten hankintojen edessä suurin osa ihmisistä tarvitsevat lainaa, tai vähintään harkitsevat sen nostamista. Lainan ottaminen on useimmiten suuri päätös itsessään, ja monia se saattaa pelottaa. Varsinkin aikoina kuten nyt, kun koko Suomen talous on jamassa, ja monien yksityishenkilöiden talous on tiukalla budjetilla. Asiaa kannattaa siis tietenkin harkita kunnolla, ja tehdä hyvä taloussuunnitelma itsellensä. Luotto on aihe, josta voit lukea enemmän seuraamalla linkkiä. Opiskelijoilla on tunnetusti rahat aina vähissä, ja monet tekevät töitä opintojen ohella. Silloinkaan eivät rahat aina riitä. Opintolaina voi silloin olla hyvä ratkaisu. Sen ottaminen on usein helpompaa kuin esimerkiksi asuntolainan ottaminen. Korko on myös suhteellisen pieni, ja takaisinmaksullakaan ei välttämättä ole kovin kiire. Laina voi siis usein olla hyvä ratkaisu talousasioiden suhteen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s